начало

Конкурсът за апелативните прокуратури ще започне почти от началото, процедурата била опорочена Конкурсът за апелативните прокуратури ще започне почти от началото, процедурата била опорочена

Филчев

Дискусии на тема съдебната власт в България

Re: ippon

Мнениеот kafeto » 18 Сеп 2004, 21:49

съществуват и презумпции . . .
kafeto
Потребител

Re: Филчев

Мнениеот kafeto » 18 Сеп 2004, 21:52

Може би, не го познавам лично (проф. д-р Румен Владимиров) - той ще ми е по Наказателно право.
kafeto
Потребител

Мнениеот наблюдател » 18 Сеп 2004, 22:11

Румен Владимиров винаги ме е карал да се възхищавам от хора като него.Имал съм честта и удоволствието да ми бъде преподавател.Младите студенти,които им предстои среща с него трябва да знаят,че който не чете при него,шансовете му да вземе изпита са нищожни.И ако не отговориш изчерпателно по първия въпрос,който е от обща част на НК,не те допуска до вторият въпрос от специалната част дори и да си го научил перфектно.
наблюдател

Мнениеот наблюдател » 18 Сеп 2004, 22:26

Кафе,радвай се,че Владимиров ще ти е по наказателно право.Там най -накрая ще научиш що е дебилност,олигофрения и шизофрения.
За медицинския и юридическия критерий на тези психически отклонения.Ще намериш себе си най -после.
Ще научиш и що е закана и каква наказателна отговорност се предвижда по чл.144 от НК ,всички алинеи.

Досега лично не си ме обиждал,но плюейки по един ,ти плюеш срещу всички затова и аз се засягам.
За да ти спестя мъките по това как ще ме квалифицираш,ще ти кажа,че коренът ми е от село.Не съм пасъл домашни животни ,а за жените съм забравил повече неща отколкото ти някога ще научиш.Така,че дерзай,приятелю.
наблюдател

Мнениеот наблюдател » 18 Сеп 2004, 22:45

" Министърът на правосъдието Антон Станков ще направи предложение да се намали 7-годишният мандат на тримата най-важни магистрати, предаде Дарик радио. Той очаква следващото НС да продължи с реформите в правораздаването по посока на хармонизиране с европейското законодателство. Станков бе в Благоевград, където заяви, че на 1 ноември ще открие първата година в Националния институт на правосъдието. Станков връчи днес 390 дипломи на завършилите студенти от Правно-историческия факултет в Югозападния университет “Неофит Рилски”.

Пишейки горното си спомням,че според закона за висшето образование валидна е диплома на юрист издадена от юридически факултет на висше учебно заведение.Не правно-исторически,не правно- математически или правно -биологически.Преди години имаше студентски протести срещу вливането на правни с други факултети именно от опасения ,че няма да е легитимна дипломата им.Но не знам каква е практиката по-нататък.А факултетите ги сляха защото нямаше толкова хабилитирани преподаватели за да покрият изискването за минималния им брой в един факултет.
наблюдател

Мнениеот донна2 » 18 Сеп 2004, 22:53

по въпросите които си поставил няма кой знае какво ,а и няма много теоретико -практици ,чета тука Публичното дружество на Калайджиев-постна работа , от две години поне чакам да актуализират коментара на ЗППЦК до сега нищо
смятам да прехвърля Акции и способи за ппрехвърляне на А.Касабова ,като я прехвърлям не е нещо различно от другото дето съм чела ,ама може да бъркам/дано /

а специално за Мръчков той ми е от любимите автори имам негови неща и да си призная ми харесват,а трудовото право определено ми е от любимите
донна2

Мнениеот аз » 21 Сеп 2004, 12:12

Според мен пък нито проф.Мръчков, нито проф.Големинов са сред блестящите. Също съм чел достатъчно от тях.
аз

Мнениеот аз » 21 Сеп 2004, 12:22

Колега наблюдател, на всяка тема във форума ли ще сложим печат "отвратителна"? Призововом да се издигнем високо над това, което наричаш "кафе".
аз

Предишна

Назад към Съдебна власт