начало

Конкурсът за апелативните прокуратури ще започне почти от началото, процедурата била опорочена Конкурсът за апелативните прокуратури ще започне почти от началото, процедурата била опорочена

Смъртта на Следствието

Дискусии на тема съдебната власт в България

Мнениеот Гост » 05 Окт 2005, 14:46

Добрият юрист навсякъде е такъв и може да се реализира на пазара. Направих извод "на ангро" като Вас. Позволихте си такива оценки в предходното си мнение. Сега усетихте как е и дадохте ответни аргументи. Разбираемо е, нали? Уверявам ви, че никой от нищо не се страхува. Който го може си го може във всяка професия.
Гост

Мнениеот Гост » 05 Окт 2005, 14:52

33 написа:Ама много сте смешни, знаете ли? Това било форум за следователи - защо тогава не се съберете да си бършете сълзите. Не им било жал за мизерните условия и малките заплати - всъщност заплатите са от 1000 лв. нагоре и условията са във всеки кабинет компютър и климатик. Затрупани били с работа и кой сега ще я вършел. Ами че те от две-три години са с по десетина дела на производство на месец. Може би в някои служби където има стари прашасали камари си стоят, но те така и ще си стоят, явно. Но ако някой Ви го каже в очите - веднага ще го анатемосате. Като сте толкова кадърни, ще се реализирате. На мен лично много добре ми звучи да станете разследващи прокурори - не само да ръководите разследването, нои и после да си защитите труда в съда и да няма аз си свърших работата, ама прокурора какво направи и делото падна в съда.

Моля, ако видите такива условия на работа в някоя следствена служба незабавно да сигнализирате къде са, та да се пренасочим натам. Условията са толкова примитивни и мизерни-липса на компютри /несобствени/, пишещи машини, автомобили и елементарни консумативи.. Такава заплата получават много малко хора и с твърде много стаж. Че ще се реализираме нявсякъде спор няма. А, вярвайте, един следовател винаги ще защити труда си по-добре. Защото го е започнал от а до я.Другите Ви изказвания са твърде смешни и повърхностни, за да търпят коментар.
Гост

Мнениеот младши следовател » 05 Окт 2005, 15:18

Anonymous написа:Съжалявам, но отново звучи злостно и като нападка, направена от човек, ангажиращ се повече лично и емоционално по даден проблем, отколкото професионално. Разбирам защо първоначалната "насрещна страна" по диспута се отказва да го продължи, това не е дискусия, а излишно губене на време с проява на действително недобър вкус. Вероятно става въпрос за лош навик да не се дава възможност за изразяване на разнообразни позиции по дадена тема, но колкото хората, толкова и характерите, нали. За това и аз приключвам излишно да си губя времето.
Много бих се изненадала, ако практикуващ юрист никога не стига до върховните инстанции. Все пак там работят по- добре подговени професионалисти и "разходката" до там не означава нито успех нито неуспех, важен е резултатът, който се получава и заради тези резултати мога да поздравя съответните съдебни състави. Нито сте запознат /а/ с конкретните случаи, нито с причините, нито с последиците, а давате мнения и правите изводи за "професионализъм" поради реализирани възможности, предоставени в законодателство за съдебна защита?! Изненадващо е за професионалист, какъвто твърдите че сте. За всеки "разхождащ се" редовно по съдебни инстанции не само юрист, но и лаик е ясно, че не винаги между конкретно съдебно решение и истина може да се постави знак на равенство. Отново не съм наясно защо някои колеги работещи в системата на съдебната власт се страхуват, а други са направо ужасени и в резултат озлобени към колегите си и света от евентуалната перспектива да си търсят нова работа.
Хайде де си кажем истината в очите :D в следственната служба където работя цари пълно безхаберие изрази като" дай да довършим тая бутилка Смирнов,че както е препулвена и я остовим само ще се развали!А после ще гледаме какво ще вършим" си е ежидневие,по цял ден се изчисляват лихви по кредити взети за това и онова и то кредити от по 20-30 000 лв. това работят,колегите! :evil: Аз влязах с връзни и имай желание да работя ,за да докажа,че мога а не съм поредния парашутист,но.....ми казват"за каде си се разчевръстил службата тече трай си" е сега незнам.....сигурно ще ме пратят дознател поне ще мога да работя.Това е което имам да казвам.
младши следовател

Anonymous написа:Съжалявам, но отново звучи злостно и като нападка, направена от човек, ангажиращ се повече лично и емоционално по даден проблем, отколкото професионално. Разбирам защо първоначалната "насрещна страна" по диспута се отказва да го продължи, това не е дискусия, а излишно губене на време с проява на действително недобър вкус. Вероятно става въпрос за лош навик да не се дава възможност за изразяване на разнообразни позиции по дадена тема, но колкото хората, толкова и характерите, нали. За това и аз приключвам излишно да си губя времето.
Много бих се изненадала, ако практикуващ юрист никога не стига до върховните инстанции. Все пак там работят по- добре подговени професионалисти и "разходката" до там не означава нито успех нито неуспех, важен е резултатът, който се получава и заради тези резултати мога да поздравя съответните съдебни състави. Нито сте запознат /а/ с конкретните случаи, нито с причините, нито с последиците, а давате мнения и правите изводи за "професионализъм" поради реализирани възможности, предоставени в законодателство за съдебна защита?! Изненадващо е за професионалист, какъвто твърдите че сте. За всеки "разхождащ се" редовно по съдебни инстанции не само юрист, но и лаик е ясно, че не винаги между конкретно съдебно решение и истина може да се постави знак на равенство. Отново не съм наясно защо някои колеги работещи в системата на съдебната власт се страхуват, а други са направо ужасени и в резултат озлобени към колегите си и света от евентуалната перспектива да си търсят нова работа.
Хайде да си кажем истината в очите :D в следственната служба където работя цари пълно безхаберие изрази като" дай да довършим тая бутилка Смирнов,че както е препулвена и я остовим само ще се развали!А после ще гледаме какво ще вършим" си е ежидневие,по цял ден се изчисляват лихви по кредити взети за това и онова и то кредити от по 20-30 000 лв. това работят,колегите! :evil: Аз влязах с връзни и имай желание да работя ,за да докажа,че мога а не съм поредния парашутист,но.....ми казват"за каде си се разчевръстил службата тече трай си" е сега незнам.....сигурно ще ме пратят дознател поне ще мога да работя.Това е което имам да казвам.
младши следовател

Хайде да си кажем истината в очите :D в следственната служба където работя цари пълно безхаберие изрази като" дай да довършим тая бутилка Смирнов,че както е препулвена и я остовим само ще се развали!А после ще гледаме какво ще вършим" си е ежидневие,по цял ден се изчисляват лихви по кредити взети за това и онова и то кредити от по 20-30 000 лв. това работят,колегите! :evil: Аз влязах с връзни и имай желание да работя ,за да докажа,че мога а не съм поредния парашутист,но.....ми казват"за каде си се разчевръстил службата тече трай си" е сега незнам.....сигурно ще ме пратят дознател поне ще мога да работя.Това е което имам да казвам.
младши следовател

Мнениеот младши следовател » 05 Окт 2005, 15:19

Хайде да си кажем истината в очите :D в следственната служба където работя цари пълно безхаберие изрази като" дай да довършим тая бутилка Смирнов,че както е препулвена и я остовим само ще се развали!А после ще гледаме какво ще вършим" си е ежидневие,по цял ден се изчисляват лихви по кредити взети за това и онова и то кредити от по 20-30 000 лв. това работят,колегите! :evil: Аз влязах с връзни и имай желание да работя ,за да докажа,че мога а не съм поредния парашутист,но.....ми казват"за къде си се разчевръстил службата тече трай си" е сега незнам.....сигурно ще ме пратят дознател поне ще мога да работя.Това е което имам да казвам.
младши следовател

Мнениеот младши следовател » 05 Окт 2005, 15:19

Хайде да си кажем истината в очите :D в следственната служба където работя цари пълно безхаберие изрази като" дай да довършим тая бутилка Смирнов,че както е препулвена и я остовим само ще се развали!А после ще гледаме какво ще вършим" си е ежидневие,по цял ден се изчисляват лихви по кредити взети за това и онова и то кредити от по 20-30 000 лв. това работят,колегите! :evil: Аз влязах с връзни и имай желание да работя ,за да докажа,че мога а не съм поредния парашутист,но.....ми казват"за къде си се разчевръстил службата тече трай си" е сега незнам.....сигурно ще ме пратят дознател поне ще мога да работя.Това е което имам да казвам.
младши следовател

Мнениеот Гост » 05 Окт 2005, 15:45

младши следовател написа:
Хайде де си кажем истината в очите :D в следственната служба където работя цари пълно безхаберие изрази като" дай да довършим тая бутилка Смирнов,че както е препулвена и я остовим само ще се развали!А после ще гледаме какво ще вършим" си е ежидневие,по цял ден се изчисляват лихви по кредити взети за това и онова и то кредити от по 20-30 000 лв. това работят,колегите! :evil: Аз влязах с връзни и имай желание да работя ,за да докажа,че мога а не съм поредния парашутист,но.....ми казват"за каде си се разчевръстил службата тече трай си" е сега незнам.....сигурно ще ме пратят дознател поне ще мога да работя.Това е което имам да казвам.

Ужас.Едва ли полуграмотен човек като Вас би могъл да работи където и да е, та камо ли в следствена служба. Да не кажа тотално неграмотен. Такъв правопис видях за последно във втори клас. Така че, няма да приема на доверие, а и никой във форума, че може изобщо да работите това, което пишете. Поне не се излагайте като пишете и то в Интернет, че и многократно. Вероятно не знаете как да изпратите съобщение. Като гледам как пишете не е чудно. Такъв като Вас, не биха го взели дознател. В МВР не може да работи човек без начално образование. Преориентирайте се.
Гост

Мнениеот Гост » 05 Окт 2005, 15:58

Явно сте оня "курифей", както се е нарекъл, който пита във форума за военната служба. Едва ли има двама души с подобен правопис в България. Оттам е видно, че няма скоро да имате нищо общо нито със следствена служба, нито дори с персонала и за почистване.
Гост

Мнениеот junak-veseljak prokuroro » 05 Окт 2005, 16:19

Anonymous написа:Явно сте оня "курифей", както се е нарекъл, който пита във форума за военната служба. Едва ли има двама души с подобен правопис в България. Оттам е видно, че няма скоро да имате нищо общо нито със следствена служба, нито дори с персонала и за почистване.
Kakvo ste go natisnali momcheto 8) to si e taman sledovatelche 8), a i kade ste videli gramoten jurist bre to si kazva kakvo e ejednevieto pri tjah izvadiha vi kirlivite rizi i vie pisnahte mai "brendan" e prav i to mnogo.vas i v doznanieto njama da vi iskat shte im razvaljate disciplinata s tova "uhanie" na djibri :twisted: Jalki ste psevdo profesionalisti,pijani kato kirki nemojem da vi vdignem kato ni trjabvate!A sega iskat da vi izsipjat i pri nas da vi nosim na garbovete si :evil:
junak-veseljak prokuroro

Мнениеот Гост » 05 Окт 2005, 16:28

junak-veseljak prokuroro написа:
Anonymous написа:Явно сте оня "курифей", както се е нарекъл, който пита във форума за военната служба. Едва ли има двама души с подобен правопис в България. Оттам е видно, че няма скоро да имате нищо общо нито със следствена служба, нито дори с персонала и за почистване.
Kakvo ste go natisnali momcheto 8) to si e taman sledovatelche 8), a i kade ste videli gramoten jurist bre to si kazva kakvo e ejednevieto pri tjah izvadiha vi kirlivite rizi i vie pisnahte mai "brendan" e prav i to mnogo.vas i v doznanieto njama da vi iskat shte im razvaljate disciplinata s tova "uhanie" na djibri :twisted: Jalki ste psevdo profesionalisti,pijani kato kirki nemojem da vi vdignem kato ni trjabvate!A sega iskat da vi izsipjat i pri nas da vi nosim na garbovete si :evil:

Спокойно, колега. И да искат да ни изсипят при Вас, никой няма да дойде. Защо ви трябваме точно на Вас, дето и Вие не можете да пишете, аз лично не мога да си обясня. Не можем Ви помогна. Форумът се превърна в полуграмотна лебедова песен на постови. Злоба, завист Ама никой не можа да надскочи себе си. Затова ще си останете, където сте.
Гост

Мнениеот Гост » 05 Окт 2005, 17:14

Всезнайкото, който се смята за велик юрист и защитава клиентите си защото е подкупен с много манги точно той не знае какво е кръв, въшки, червеи,ходене посред нощ по баирите и т.н. Той нещо се е объркал с червясалите трупове - там ходят следователи, а не дознатели да казва на следователя, /стани дознател да видиш какво е кръв/ те това не го познават. Ще разпита някой свидетел, дори и това не правят, поне го виждам от преписките на полицията, освен това не са направили опит при разпит да попитат и за ЕГН на този който го разпитват / СИГУРНО НЕ МУ ИСКАТ И ЛИЧНА КАРТА/ и накрая какво има в полицейстата преписка - ПРОСТО НИЩО. Всичко започва абсолютно наново когато се образува следственото дело. Не е ли простотия да се връща делото за доразследване само за това да се установи незнам коя си година на еди какъв си ден в еди колко си часа след обяд дали са светели уличните лампи и т.т, а иначе говорим за големи работи. Разиграват следователите като говеда на паша. Подценяват и труда им и се гаврят прокурорите с тях.
Гост

Смъртта на следствието

Мнениеот Анонимен » 05 Окт 2005, 17:48

До стария следовател:Стари следователю,държа да отбележа ,че не съм използвал никакви обидни квалификации по адрес на следствието ,докато вие си позволявате доста обиден тон.Това говори доста добре за възпитанието ви.Второ:отново повтарям -преписките за наркотични вещества са изпращани директно в следствието.Виждал съм резолюция на тогавашния ръководител на съответното Териториално отделение с дата от 2000г и след тази дата няма извършено нито едно ПСД от следователя на когото е разпределена преписката.И изведнъж всичкото това "нещо" идва от Окръжната прокуратура образувано като дознание.Пет години следователят не е сложил и един лист в делото.Освен това стари следователю вземи отношение по въпроса за компетентността на прокурора ,който е образувал дознание по текст от НК, за който към 2000г е било задължително провеждането на предварително производство и след това плюй по мен и останалите дознатели .
Анонимен

Мнениеот Гост » 05 Окт 2005, 18:43

Форумът наистина касае следствието и евентуалните алтернативи за работа след приемането на НПК. Стига с тези заяждания с дознателите. И сред тях има интелигентни и всеотдайни хора, въпреки че масовката е ясна.Това няма да реши проблемите ни. Въпросът е дали наистина ще станем прокурори, или на улицата?И как второто би станало като никъде в Конституцията и Закона за съдебната власт не се среща съкращаване на щата или намаляване обема на работа?. Какво ли ще измислят умните глави и как ще ни обезщетят? Ще ги скъсаме от съдене поне. :twisted: :twisted: :twisted:
Гост

Мнениеот Отчаян » 05 Окт 2005, 18:59

Аз започнах тази тема във връзка с несигурното и неизвестно бъдеще на хората работещи в Следствието ,а то какво стана?..... Дискусията премина добрия тон и се превърна в лични нападки между пишещите във Форума...Г-н "Младши следователю", ние с теб сме братя по- съдба /образно казано/ тъй като и в нашата Служба няма голяма гонка и натягане както е в Полицията където са военизирани , но за това си има обективни причини . Как искаш да се стараят следователите, какъв им е стимулът след :o като утре незнаят дали ще са на работа , с тях се правят експерименти от 15г.
Средната възраст на състава е 39-40г., т.е. съвсем млад и всички когато са постъпвали са постъпили средно със 150-200 следствени дела за добре дошли. Имало е огромен кадрови дефицит след 1995г. Има натрупани много дела и след 2000г. когато помощник -следователите са отишли като дознатели в Полицията. За разлика от теб мястото което в момента заемам съм заел с конкурс, държа да подчертая това БЕЗ ВРЪЗКИ!
Яд ме е за старанието , за безсънните нощи да се готвя да стана по- добър и по- знаещ юрист, за изтърпения надменен тон на преподавателите ми в СУ "Св.Климент Охридски".Работа все ще си намеря някъде , но защо беше всичко ?........Защо продължават да обявяват конкурси за младши следователи след като на практика ще съкращават щата?
Отчаян

Мнениеот дознател » 05 Окт 2005, 19:10

Обръщам се към колегата дознател,който счита че неправилно му е разпределено следствено дело за наркотици,тъй като към момента на извършване на деянието е действала норма в НПК която указва ,че по тези дела се провежда предварително пройзводство.Колега не си прав.Нормите който уреждат подсъдността на делата са процесуално правни и за разлика от материално правните норми те важат и за заварени дела като твоето/при материалните норми не е така,например-не може да бъде осъдено лице за деяние което не е било престъпление по време на извършването му а е криминализирано по-късно/ .Иначе за твъзмущението ти ,че делото е стояло пет години без да се работи по него и липсват веществените доказателства си напълно прав.
дознател

Мнениеот дознател » 05 Окт 2005, 19:26

Извинявай колега,това което написах важи ,но само за дела по който сега започват или сега се разкрива/по започнато вече дело/престъпление за което към момента на извършването му е следвало да се проведе предварително пройзводство.В последните изменения на НПК ,в заключителните рарзпоредби изрично пише ,че започнатите предварителни пройзводства се довършват по старият ред.
дознател

Мнениеот angel_ina » 05 Окт 2005, 22:13

Колеги, никъде не видях да разисквате по темата РЕФОРМАТА, с анализ на събитията.
Не ми се иска да приема че дребнавите Ви заяждания са елемент от ежедневието, сякаш изнесената информация е нещо което в гилдията не се знае.

Нали идеята беше да анализираме събитията, какво значение има кой се отчаял, кой теглил кредит, кой е по-велик и т.н.

Ще Ви провокирам отново, и дано се отнесете професионално, като не си губим взаимно времето- ВСЕ ПАК ТОВА НЕ Е ЧАТ, А ФОРУМ-нали.

Нека да отговарят тези, които преди това са размислили.

[size=18]Как преценявате разместването на РУМЕН АНДРЕЕВ като зам министър на МВР, в светлината на останалите размествания които следва да се извършат също в името на реформата / като подготовка/?[/size]

Например: Предстои избор на главен прокурор- Кой предполагате че ще бъде НОВИЯТ предвид тенденцията Министъра на МВР- става Министър на правосъдието. Зам. Директора на НСлС става зам министър на МВР.

Кой следовател, прокурор или съдия, висшия съдебен съвет ще избере за нов главен прокурор?- Ха да ви видя сега.

Моля за компетентни мнения.

Като своеобразен жокер.- На кого безпроблемно минават предложенията при гласуването във Висшия Съдебен Съвет.

Предстоят и промени в състава на КС, но този въпрос-по-късно.
angel_ina

Мнениеот angel_ina » 05 Окт 2005, 22:52

Колеги, никъде не видях да разисквате по темата РЕФОРМАТА, с анализ на събитията.
Не ми се иска да приема че дребнавите Ви заяждания са елемент от ежедневието, сякаш изнесената информация е нещо което в гилдията не се знае.

Нали идеята беше да анализираме събитията, какво значение има кой се отчаял, кой теглил кредит, кой е по-велик и т.н.

Ще Ви провокирам отново, и дано се отнесете професионално, като не си губим взаимно времето- ВСЕ ПАК ТОВА НЕ Е ЧАТ, А ФОРУМ-нали.

Нека да отговарят тези, които преди това са размислили.

Как преценявате разместването на РУМЕН АНДРЕЕВ като зам министър на МВР, в светлината на останалите размествания които следва да се извършат също в името на реформата / като подготовка/?

Например: Предстои избор на главен прокурор- Кой предполагате че ще бъде НОВИЯТ предвид тенденцията Министъра на МВР- става Министър на правосъдието. Зам. Директора на НСлС става зам министър на МВР.

Кой следовател, прокурор или съдия, висшия съдебен съвет ще избере за нов главен прокурор?- Ха да ви видя сега.

Моля за компетентни мнения.

Като своеобразен жокер.- На кого безпроблемно минават предложенията при гласуването във Висшия Съдебен Съвет.

Предстоят и промени в състава на КС, но този въпрос-по-късно.
angel_ina

Мнениеот Гост » 05 Окт 2005, 22:53

Стига вече с този ВСС и избор на главен прокурор!. Какво значение има кой ще е? Дотогава може да няма вече следствие. Дайте да обсъдим конкретни начини за измъкване, явно на никой в НСлСл не му дреме за нас. Още навремето трябваше да го атакуват пред КС това недоносче наречено със смешното име дознание. Наистина нещата опират до ЗНАНИЕТО и МОЖЕНЕТО, а не до празните приказки. Учудвам се как може млади хора да събират толкова злоба и ненавист към нас,кой ги надъха, какво сме им сторили? Какво като след време отново ще отчетат, че всичко е било грешка. Така през 98 г. напуснаха толкова колеги.. .
Гост

ПредишнаСледваща

Назад към Съдебна власт